Over ons

Achter de schermen bij De Moester

Missie

De Moester biedt ondersteuning aan mensen met een psychische en/of sociale kwetsbaarheid voor ontmoeting, vrije tijd en werken.

Visie

Centraal binnen de werking staat herstelgericht werken. Wij zoeken samen, met elke bezoeker, een weg om een eigen leven op te bouwen, met een plaats voor diens kwetsbaarheid, met vooral met aandacht voor de krachten, talenten en wensen die ieder in zich draagt. Wij ondersteunen waar nodig en gaan samen op weg. Elke medewerker geeft richting aan zijn eigen traject.

Inspraak

Inspraak van de medewerkers is erg belangrijk. Het is een samen-verhaal. Wij luisteren naar ieders stem. Onder andere op de medewerkersvergadering. Het thema is wat er leeft in de groep.

Participatie

Samen aan de slag, samen verantwoordelijkheden delen. Zo kan je als medewerker ook aan de bar drankjes verkopen, aan het onthaal de telefoon opnemen of onze nieuwe bezoekers verwelkomen met een rondleiding.

Gelijkwaardig

De dag start met wie welke taak vandaag wil opnemen. Ook de begeleiding neemt alledaagse taken op. Wij streven naar een goede taakverdeling. Zo kan je als medewerker het verslag maken  of doe je samen met de begeleider de afwas.

Laagdrempelig

Heb je zin om als medewerker te starten? 

Laat het ons weten! 

Wij zorgen voor een snelle start. Geef ons een seintje en je kan (meestal) binnen de week langskomen voor een rondleiding.

Wensen of Dromen

We hebben oog voor de persoon, de wensen en dromen.

Dag na dag gaan we aan de slag met sterktes en doelen van de medewerkers. We werken samen en voorzien ruimte voor inspraak en dialoog. Het begeleidend personeel is een bondgenoot en participatie staat centraal.

De Moester in een tijdslijn

Nu
...
1 Januari 2021
Fusie PCGS
Op 1 januari 2021 slaan vzw Ipso, vzw Deltawonen en vzw Ithaka de handen in mekaar. Samen gaan zij verder als initiatief beschut wonen vzw Ipso. Het personeel van de Moester valt vanaf dan onder PCGS. Verder verandert er voor de dagelijkse werking niets.
1 Januari 2021
1 Augustus 2000
Samenwerking met OCMW Gent
opkomst AZ als methodiek
1 Augustus 2000
1996
Opstart
1996
1 januari 1900
Moester in Zingem
In …. gaan bewoners uit beschut wonen Hand in Hand helpen op een boerderij in Zingem.
1 januari 1900

Ontmoet het team

We staan Steeds voor jou Klaar

Heb je een vraag?

Iets niet teruggevonden op de website? Een vraag? Vul via de knop het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Hoe kunnen we je helpen?

Voornaam *
Naam *
Tel. *
Email *
Vraag & Beschrijving *