Vrije Tijd, Ontmoeting en Arbeidsmatige Activiteiten

Vrije Tijd en Ontmoeting

In de Moester staan ontmoeting en een leuke daginvulling hebben centraal.

Anderen ontmoeten, een babbeltje slaan bij een tasje koffie… er even tussenuit. Samen zorgen we voor een gezellige sfeer.

Je kan gewoon even binnenspringen of een hele dag blijven als je daar zin in hebt. 

Heb je nood aan wat rust ? Je kan wandelen tussen de dieren op het domein.

Arbeidsmatige Activiteiten

Steek je graag de handen uit de mouwen?

Arbeidszorg is bedoeld voor wie niet, nog niet of niet meer terecht kan in het reguliere of beschermde arbeidscircuit. Arbeidszorg wil ook voor hen het recht op arbeid waarborgen.

De Moester biedt activiteiten en begeleiding in 3 ateliers: de Wipplank, D’n Hof en de Kom-Eet.

Veelgestelde Vragen

Misschien staat uw vraag hier al beschreven, maar aarzel niet om ons te bellen.

Kan ik met het openbaar vervoer naar de Moester komen?

Kan ik met het openbaar vervoer naar de Moester komen?

De Moester is vanuit Deinze het best bereikbaar met de belbus. Deze stopt vrijwel naast onze poort. Vanuit Gent neem je best de bus tot aan de bushalte E40 op de kortrijksesteenweg. Dit kan met bus 76.77 of 78. Vanaf daar dien je nog een stuk te wandelen.
klik hier voor een plannetje

Wordt er alcohol geserveerd in de bar?

Wordt er alcohol geserveerd in de bar?

Neen, er worden geen alcoholische dranken verkocht in de Moester. het is ook niet de bedoeling dat je deze zelf meebrengt of nuttigt voor je de Moester bezoekt. Uitzondering is op vrijdag van 15u tot 16u30; Tijdens de Happy Hour kan je een pintje kopen.

Is de Moester een verdeelpunt voor voedselpakketten?

Is de Moester een verdeelpunt voor voedselpakketten?

Dat klopt! Op dinsdag- en donderdagnamiddag kan je bij ons terecht voor voedselpakketten. Deze worden samengesteld door het keukenteam met voedsel van de Foodsavers. Voor mensen regio Sint-Denijs-Westrem en Nieuw-Gent.

Kan ik met mijn rolwagen de Moester bezoeken?

Kan ik met mijn rolwagen de Moester bezoeken?

We hebben een mindervalide parkeerplaats op onze parking. Momenteel is deze nog aangelegd met steentjes. Indien je hulp nodig hebt bij het uitstappen, dan mag je ons altijd een seintje geven. We komen helpen op de parking zelf. Binnen is er voldoende ruimte om je te verplaatsen in een rolwagen, er is tevens een aangepast toilet.

Mag ik zelf mijn eten meebrengen?

Mag ik zelf mijn eten meebrengen?

Uiteraard! Eigen eten (boterhammen of warme maaltijd) en drank mag je zelf meebrengen. Er is een microgolf om je lunch op te warmen. Daarnaast kan je bij ons ook iets blijven drinken uit de bar (koffie 50 cent of frisdrank 1 euro) We bieden ook broodjes aan (2.5 euro) of een warme maaltijd (5 euro) Inschrijven is noodzakelijk en op de dag zelf voor 10u30.

Moet ik volle dagen werken?

Moet ik volle dagen werken?

Voor Arbeidszorg zal er bekeken worden wat het beste past in je traject. De dag start om 9u15 en er zijn vaste pauze momenten. De details worden tijdens een eerste ontmoeting verder toegelicht.

Zijn er wachtlijsten?

Zijn er wachtlijsten?

Bij vrije tijd en ontmoeting kan je onmiddellijk starten. Voor arbeidszorg hangt het af in welk atelier je graag wilt werken. Je kan wel snel langskomen voor een rondleiding, en van daaruit wordt een opstartdatum bekeken.

Hoe kan ik bij jullie starten?

Hoe kan ik bij jullie starten?

Bel ons op 09/221 99 46 en vraag naar iemand van de begeleiding. We bekijken zo met je verder wanneer je eens langs kan komen!

Hoe kunnen we je helpen?

Voornaam *
Naam *
Tel. *
Email *
Vraag & Beschrijving *