Arbeidsmatige Activiteiten

Steek je graag de handen uit de mouwen?

Arbeidszorg is bedoeld voor personen die niet, nog niet of niet meer terechtkunnen in het reguliere of beschermde arbeidscircuit. Arbeidszorg wil ook voor deze mensen het recht op arbeid waarborgen.

De Moester biedt activiteiten en begeleiding in 3 ateliers: Wipplank, D’n Hof en Kom-Eet.

De Wipplank

De Wipplank is een houtatelier waar mensen voldoende ondersteuning en motivering krijgen om hun arbeidsattitude te verbeteren.

D'n Hof

D'n hof van de Moester gaat voor bio - bloementeelt!

De Kom-Eet

In Kom-Eet zorgen we voor een gezonde maaltijd. Dat smaakt!

Houtatelier

De Wipplank is een houtatelier waar mensen voldoende ondersteuning en motivering krijgen om hun arbeidsattitude te verbeteren.

Maatwerk & Herstelling

In De Wipplank zijn een aantal medewerkers actief in houtbewerking. De opdrachten die we aanvaarden bestaan vooral uit meubelrenovatie en het vervaardigen van tuinmeubilair: Tuinbanken en tuintafels, voederplanken, vogelnestkastjes,…

Bij de meubelrenovatie werken we voor particuliere klanten. Aangezien het tempo van de medewerkers primeert kunnen we moeilijk deadlines naar af te werken meubels geven.

Heb je zelf een project dat je graag gerealiseerd ziet?

Geef ons een seintje en we maken een voorstel op.

Buiten, in...

D’n hof van de Moester gaat voor bio en bloementeelt!

Kwaliteit en Bio

Sinds 2017 stemmen wij D’n Hof wij maximaal af op de motivatie en kansen van onze medewerkers. Wij kiezen bewust voor bio en bloementeelt. De medewerkers volgen het volledige productie- en verkoopproces.

Zo kunnen wij kwalitatieve producten telen. Wij kijken uit naar een samenwerking met andere bedrijven in de toekomst.

Wij kijken uit naar samenwerking met floristen en bloemenateliers zoals fienfleur.be, blomm.be

Lekker koken met

De Komeet is een keukenatelier waar mensen aan de slag kunnen als kok, hulpkok, afwasser, ober, barman of voorraadbeheerder. We streven ernaar de bezoekers volwaardige en gezonde voeding te bieden aan democratische prijzen. ’s Middags serveren we verse soep, een dagschotel (ook met vegetarische alternatieven) en belegde broodjes. In de namiddag krijgen de bezoekers een gratis drie-uurtje, meestal zelfgemaakt. We hebben een fijne samenwerking met Foodsavers, een organisatie van OCMW Gent die voedseloverschotten ophaalt bij supermarkten en veilingen, en dan bedeelt onder Gentse organisaties.

Trajecten en Stages

De keukenmedewerkers volgen een traject op hun eigen maat. Hun doelen variëren van zinvolle dagbesteding tot het streven naar deelname aan het reguliere arbeidscircuit of de sociale economie. We willen in de toekomst graag meer stages aanbieden om dit te faciliteren.

Hoe kunnen we je helpen?

Voornaam *
Naam *
Tel. *
Email *
Vraag & Beschrijving *