Kachel

Kanuk Kachel

Beste Bezoeker, Medewerker, Begeleider, Sponsor, Sympathisant, allen vrienden van Hand in Hand en ‘De Moester’,

Beste Lezer,

Wie naar ‘De Moester’ komt weet dat het een gezellige plek is, waar het leuk is om een babbeltje te slaan, om een koffietje te drinken, om aan een gezelschapsspel mee te doen, om de handen uit de mouwen te steken en te helpen in de keuken ‘Kom Eet’ of in het hout-atelier de ‘Wipplank’ of nog in ‘Den Hof’. Op zo’n domein is er heel wat te doen!

Wel, Beste Lezer, het is er nog gezelliger geworden dankzij een gloednieuwe en performante houtkachel – een KANUK 18KW – die in de grote zaal opvalt met zijn speciale vorm en die staat te ronken als een kat wanneer het buiten koud en nat is …

En dat hebben we te danken aan ten eerste onze sinds jaar en dag trouwe vrienden van LIONS CLUB GHENT SEAPORT (LCGS) wiens substantiële bijdrage ons toeliet deze kachel aan te kopen. Maar ook ten tweede aan de firma ARTECO, een bedrijf uit onze onmiddellijke buurt, waarvan de medewerkers onze inzet voor mensen met een psychische kwetsbaarheid ontdekten in ‘coronatijd’ en ons daarom genegen zijn. Hun zeer milde steun liet meteen toe ook de kosten van plaatsing (aanpassing van de schouw, metselwerk van de sokkel enz.) ruim te dekken.

Aan beide organisaties onze welgemeende warme dank-je-wel !

En aan hun leden en medewerkers, WELKOM voor een warme koffie, een gezellige babbel … kom zelf die gezelligheid proeven …

Let wel: we willen in deze moeilijke corona-tijden tegelijk onze vele bezoekers zo veilig mogelijk ontvangen. Daarom wordt, terwijl ik dit aan het schrijven ben, een performante luchtzuivering-systeem met constante CO2-meting in ‘De Moester’ gemonteerd, zodat het zowel in de grote zaal als in het bureel van de begeleiders veilig blijft.

Dit luchtzuivering-systeem is er één met WARMTE-RECUPERATIE, want … de warmte en de gezelligheid van die kachel gaan we toch niet naar buiten duwen, niet ?

We gaan nu op zoek naar sponsors – bedrijven en organisaties – die willen participeren aan de (hoge!) kost van dit luchtzuivering-systeem. We kozen er evenwel voor om daarop niet te wachten, gelet op de hoogdringendheid gezien de op heden toenemende corona-besmettingen.

Daarom staat dit noodzakelijke luchtzuivering-systeem nu reeds letterlijk in de steigers !

Nogmaals een hartelijke dank-je-wel aan LIONS CLUB GHENT SEAPORT en aan ARTECO !

Namens de raad van bestuur,
Etienne van Durme
voorzitter

Arteco en Lions Club Seaport Gent geven ons letterlijk warmte!

Lees meer

20200323_100102
Nieuwjaarsreceptie 2024
30 januari 2024
ik-dronk-elke-dag-een-glas-rode-wijn-en-dit-is-wat-er-gebeurde
Wijnactie 2023
Is ten einde, bedankt voor uw bijdrage!  
4 oktober 2023
20230825_164225
Moesterkrant zomereditie 2023
Download hier de laatste versie van het Moesterkrantje! vol leuke foto’s en artikels, geschreven door onze bezoekers.   Veel leesplezier!
8 september 2023

Hoe kunnen we je helpen?

Voornaam *
Naam *
Tel. *
Email *
Vraag & Beschrijving *